Zdrowe grillowanie. Dietetyk radzi: Na grillu ma być smacznie, ale lekostrawnie
O tym, jak zdrowo grilllować, opowiada Remigiusz Filarski, dietetyk z Centrum Dietetyki Stosowanej.
Zaczyna się sezon na grillowanie. Lubimy to! Ale z drugiej strony coraz więcej osób dba, by zdrowo się odżywiać.
Samo grillowanie pod względem kaloryczności jest korzystną metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą piec bez dodatku tłuszczu. W trakcie grilowania wytapia się przecież tłuszcz zawarty w mięsie, a to obniża jego wartość kaloryczną. I sami decydujemy, czy posiłek przygotowany na grillu będzie zdrowy, czy nie. Bo to dobór poszczególnych produktów może zadecydować o naszym zdrowiu czy dobrym samopoczuciu.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień