 Fot. adrian błachut          Patrycja Machałek od lat zbiera przepisy na przetwory. Sama je uwielbia. Jak ma zły humor, je łyżkę czekośliwki i humor jej wraca
                    
          Fot. adrian błachut          Patrycja Machałek od lat zbiera przepisy na przetwory. Sama je uwielbia. Jak ma zły humor, je łyżkę czekośliwki i humor jej wraca        
          Domowe przetwory to zamknięte w słoiku smaki natury. Do ich przygotowania zachęca Patrycja Machałek, autorka książki „Przetwory z pomysłem” wydanej przez krakowski Znak.
Po co przetwarzać żywność, skoro świeże owoce i warzywa są dostępne cały rok?
Ponieważ to świetna zabawa. A sezonowe dary natury są najbardziej wartościowe i najpyszniejsze. Wystarczy porównać truskawki, które zjadamy w czerwcu z tymi listopadowymi. To inne owoce. 
Pomyślałam: Marmolado z pomarańczy, zasługujesz na to!
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-            Prenumerata cyfrowa Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie. już od 3,69 ZŁ /dzień