Wraca moda na robienie przetworów na zimę. Znowu zaprawiamy i kisimy na potęgę
Wekujemy kompoty, smażymy powidła, kisimy ogórki i kapustę. Tę tradycję coraz chętniej kontynuują młodzi. Niekwestionowanym królem domowych przetworów jest kiszony ogórek.
Michalina Fac, nasza wierna prenumeratorka z Włocławka, nie wyobraża sobie zimy bez własnych zapraw.
- Do słoików wkładam głównie plony z naszej działki. Z sąsiadkami chętnie wymieniamy się przepisami. Nie tylko robimy ogórki kiszone, konserwowe, ale również w zaprawie chili, paprykowej albo w musztardzie. Kilka lat temu w "Pomorskiej" był świetny dodatek "Lato w słoiku".
Michalina Fac, nasza wierna prenumeratorka z Włocławka, nie wyobraża sobie zimy bez własnych zapraw.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień