Szef kuchni w trattorii Czarna Owca: Produkty lokalne w kuchni to dobry trend
Rozmowa z Grzegorzem Chlebowiczem, szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.
Kwas buraczany, czyli sok z buraka kiszonego, został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych z woj. podlaskiego, którą prowadzi Ministerstwo Rolnictwa. i to jest napój. Rzeczywiście napój?
Tak. Od wielu osób słyszałem, że napojem jest również sok z kiszonej kapusty albo z kiszonych ogórków.
W artykule przeczytasz ciekawą rozmowę z szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień