Poznaj czar i smak Bawarii w centrum Bydgoszczy!
Rustykalny klimat, surowe drewno i cudowna bawarska kuchnia. Nie musisz wyjeżdżać z miasta, żeby posmakować i zakochać się w tradycyjnej i aromatycznej kuchni rodem z Bawarii. Wystarczy wybrać się do centrum Bydgoszczy...
Od kilku miesięcy w pobliżu Centrum Handlowego Focus w Bydgoszczy działa nowy Browar Restauracyjny Bierhalle.
Gości przyciąga wystrój inspirowany wnętrzami bawarskich restauracji oraz możliwość zobaczenia procesu pracy piwowarów, którzy warzą piwo według „prawa czystości z 1516 roku”. Kotły warzelne i kadzie filtracyjne wykonane są ze szkła borokrzemowego, co umożliwia obserwowanie całego procesu warzenia piwa. Wszystkie dania są przygotowywane na miejscu według sprawdzonych, tradycyjnych przepisów przez kucharzy pod okiem doświadczonego szefa kuchni.
Poznaj przepis na wyśmienity, piwno-musztardowy sos, idealny dodatek do mięs
Składniki:
0,5 litra ciemnego piwa
0,5 szklanki miodu
1/4 kostki masła
2 łyżki mąki
szklanka bulionu mięsnego
sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy piwo i miód. Po zagotowaniu, zestawiamy garnek z ognia i na oddzielnej patelni przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki i dolewamy szklankę bulionu. Zasmażkę wlewamy do garnka i całość jeszcze raz gotujemy. Na koniec, doprawiamy sos sokiem z cytryny. Gotowy sos to idealny dodatek o mięs.