PIEKARNIA CZAS NA CHLEB

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

PIEKARNIA CZAS NA CHLEB

Materiał informacyjny

Małgorzata Sobieraj- Krzyżanowska i Sebastian Dobrzański - właściciele
- Pomysł pieczenia własnych chlebów zrodził się z potrzeby. Potrzeby jedzenia dobrego, prawdziwego chleba. Znamy historie wielu naszych znajomych czy klientów, którzy także zaczęli piec sami, bo po prostu nie mogli nigdzie kupić chleba. Prawdziwego chleba.

Kategoria: DEBIUT
PIEKARNIA CZAS NA CHLEB

PIEKARNIA CZAS NA CHLEB jest miejscem, które powstało w 2018 roku w Radomiu przy ulicy Skłodowskiej – Curie 4. Tu właśnie pieczemy dla Was prawdziwe chleby, oryginalne ciasta i dodatkowo ciśniemy soki cold press DUŻY SOK robimy sałatki, kanapki i hummusy. Zapraszamy codzienne już od 6 rano, ale stali klienci wiedzą, że otwarte mamy prawie non stop i zawsze można nas odwiedzić i kupić gorący jeszcze chleb.

CZAS NA CHLEB to nasza druga marka, po DUŻYM SOKU. Pomysł pieczenia własnych chlebów zrodził się z potrzeby. Potrzeby jedzenia dobrego, prawdziwego chleba. Znamy historie wielu naszych znajomych czy klientów, którzy także zaczęli piec sami, bo po prostu nie mogli nigdzie kupić chleba. Prawdziwego chleba. Nie wyrobu chlebopodobnego.

Zaczęliśmy od pieczywa żytniego, na zakwasie żytnim, bez drożdży piekarniczych. Dodaliśmy do niego ziaren: słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki i po setkach upieczonych bochenków doszliśmy do perfekcji.

Prawdziwym wyzwaniem okazał się jednak chleb pszenno – żytni, ale także bez dodatku drożdży piekarniczych. Szkolenia w Polsce i za granicą, uczenie się od gwiazd piekarnictwa i współpraca z najlepszymi polskimi piekarzami oraz znowu dosłownie tony mąki, z której powstało tysiące bochenków.

Tak stworzyliśmy CIĘTY, chleb pszenno-żytni. Mało kto pamięta dziś smak prawdziwego chleba. Nasz CIĘTY smakuje, tak jak chleby pieczone przez nasze babcie.

Produkujemy go z użyciem naturalnego zakwasu i co najważniejsze bez dodatku drożdży piekarniczych.

Poza chlebami czysto żytnimi, pszennymi czy pszenno – żytnimi oferujemy chleby bezglutenowe. Robimy je z mąk które sami mielimy – owsianej, jaglanej, gryczanej. Oczywiście CZAS NA CHLEB to nie tylko pieczywo. Specjalizujemy się w ciastach warzywnych, tzn. z dużym dodatkiem np.: marchewki czy buraka. Pieczemy także ciasta bezglutenowe i z obniżoną zawartością cukru albo słodzone np. ksylitolem. Ostatnio do naszego zespołu dołączył Badri – piekarz z Tbilisi, dzięki czemu powiększyliśmy ofertę o gruzińskie specjały.

Chętnie realizujemy pomysły naszych klientów a z racji naszego medycznego wykształcenia także pomagamy dobrać indywidualnie produkty dla osób z różnymi schorzeniami.

Chcemy odczarować mit, że chleb tuczy, nie jest zdrowy i że należy go unikać w codziennej diecie. Wiemy, że można inaczej.
Nasze pieczywo jest na to dowodem.

PIEKARNIA CZAS NA CHLEB

26-610 Radom, ul. Marii Skłodowskiej Curie 4
tel. 725- 033- 044
www.facebook.com/pg/czasnachleb

PIEKARNIA CZAS NA CHLEB
Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.