Nie wyrzucaj jedzenia po świętach do kosza. Przynieś je do Jadło&Dzielni
Rocznie marnujemy dziewięć ton żywności. Wyrzucaniu jedzenia do kosza sprzyjają święta. Wojciech Grabczewski stworzył we Włocławku punkt, w którym można zostawić produkty spożywcze.
To co nam zbywa, może przydać się innym. Statystyki ogólnopolskie są zatrważające. 235 kilogramów - tyle zmarnowanego jedzenia przypada na Polaka. W całej Unii Europejskiej stawia nas to na piątym miejscu.
Emerytowany policjant, który uwielbia gotować
Skalę problemu doskonale rozumie włocławianin Wojciech Grabczewski - przedsiębiorca, z zamiłowania kucharz i emerytowany policjant.
235 kilogramów - tyle zmarnowanego jedzenia przypada na Polaka. W całej Unii Europejskiej stawia nas to na piątym miejscu. Zobaczcie, jakie sposoby na niemarnowanie jedzenia ma włocławianin Wojciech Grabczewski.
Zapraszamy do lektury.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień