Hanna Wieczorek

Mazurek pomarańczowy ma naprawdę niepowtarzalny smak. Warto go spróbować.

Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół Fot. arch. Gazety Wrocławskiej Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół
Hanna Wieczorek

Polecamy przepisy na wielkanocne pyszności!

Co zrobić z białkami, które zostały po pieczeniu różnych ciast? Najlepiej upiec jeszcze jedno...
Zacznę od mazurka pomarańczowego. I od razu uprzedzam, że w mojej wersji polewa ma specyficzny smak, czuć w niej goryczkę. Jeśli nie odpowiada to Państwu, należy zetrzeć skórkę z cytrusów i bardzo dokładnie obrać pomarańcze i cytrynę z białej części, tej, która jest tuż pod skórką.

Jeszcze kilka wielkanocnych przepisów...

Pozostało jeszcze 88% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Hanna Wieczorek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.