 Fot. arch. Gazety Wrocławskiej          Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół
                    
          Fot. arch. Gazety Wrocławskiej          Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół        
          Polecamy przepisy na wielkanocne pyszności!
Co zrobić  z białkami, które zostały po pieczeniu różnych ciast? Najlepiej upiec jeszcze jedno...
Zacznę od mazurka pomarańczowego. I od razu uprzedzam, że w mojej wersji polewa ma specyficzny smak, czuć w niej goryczkę. Jeśli nie odpowiada to Państwu, należy zetrzeć skórkę z cytrusów i bardzo dokładnie obrać pomarańcze i cytrynę z białej części, tej, która jest tuż pod skórką.  
Jeszcze kilka wielkanocnych przepisów...
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-            Prenumerata cyfrowa Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie. już od 3,69 ZŁ /dzień