Kisimy czosnek, rzodkiewki i kalafiory. Pyszne są też kiszone owoce

Czytaj dalej
Fot. (KZ)
(KZ)

Kisimy czosnek, rzodkiewki i kalafiory. Pyszne są też kiszone owoce

(KZ)

Kisi się wszystkie warzywa i coraz częściej owoce. Co warto kisić?

Bardzo modne są obecnie kiszone warzywa. Na rynkach można kupić nie tylko kiszone ogórki i kapustę, ale także zakwaszone wszelakie inne warzywa. Bardzo popularna jest kiszona papryka i pomidory a także buraki.

Kisi się także rzodkiewki, cukinię, kalafior, marchew, coraz częściej także czosnek, którego zapach dzięki temu zabiegowi po zjedzeniu nie jest uciążliwy dla otoczenia. Wyjątkowy smak mają kiszone, całe główki kapusty. Modne jest także kiszenie owoców: jabłek, śliwek, a nawet brzoskwiń.

Pozostało jeszcze 48% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(KZ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.