Tomasz Rozwadowski

Jedząc codziennie dużo mięsa, skracamy sobie życie

Jedząc codziennie dużo mięsa, skracamy sobie życie
Tomasz Rozwadowski

Rozmowa z Marią Fall-Ławryniuk, specjalistą dietetyki z Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka w Sopocie

Do ciekawych, choć mocno niepokojących wniosków doszli analitycy ING Banku Śląskiego. 15 lat temu jedliśmy o jedną trzecią więcej warzyw niż obecnie. Za to spożycie cukru wzrosło o niemal 25 proc., jemy też więcej mięsa. Jakie najważniejsze wnioski, według pani, wynikają z tego raportu?

Wynika z niego przede wszystkim, że Polacy są narodem mięsożernym.

Pozostało jeszcze 87% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Tomasz Rozwadowski

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.