Rozmowa z Magdaleną Strojniak, dietetykiem.
Jesteś tym, co jesz?
Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy, jak bardzo. Kiedy czujemy się źle, idziemy do lekarza, psychoterapeuty, psychiatry. Jeden specjalista, drugi, trzeci, dziesiątki badań. A rzadko szukamy przyczyn w najprostszej rzeczy w naszym życiu – odżywianiu. Przychodzą do mnie ludzie, którzy przeszli bardzo długą drogę po różnych lekarzach, sposobach leczenia, zdiagnozowanych chorobach. Czasem okazuje się, że wystarczy zmienić jedną, niewielką rzecz, w odżywianiu.
Dowiedz się:
- Skąd wiedzieć, co powinniśmy jeść, a co jest chwilową modą? Jak zachować ten zdrowy rozsądek?
- Jakie są grzechy żywieniowe Polaków?
- Jak odbudować florę bakteryjną?
- Jakie produktu są dobre dla sprawności mózgu?
- Jakie znaczenie mają geny?
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień