Grzegorz Chlebowicz, szef kuchni w Trattorii "Czarna owca": Odradzam kupowania mięs gotowych
Zwykle jest to mięso gorszej jakości, a przyprawy, którymi je nafaszerowano zawierają i dużo chemii i smaki, które zabijają prawdziwy smak mięsa - uważa Grzegorz Chlebowicz, szef kuchni w Tratorii "Czarna owca".
Otwieramy sezon na nasz sport narodowy, czyli grillowanie. Podobno można grillować dobrze albo źle, czyli zdrowo albo niezdrowo. To prawda?
Nie mam uprawnień by oceniać, co jest zdrowe a co nie. Ja mówię tylko, że warto grillować tak, aby było smacznie. Jako kucharz i osoba, którą pasjonuje jedzenie (i lubi dobrze zjeść) odradzam kupowania mięs gotowych.
W dalszej części artykułu przeczytasz odpowiedzi m.in. na te pytania:
- A co z grillowaniem warzyw?
- Może jakaś zalewa, marynata, żeby to mięso w niej trochę poleżało...
- To jeszcze jeden odwieczny problem, jak długo trzeba piec, żeby było dobrze, czyli smacznie.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień