
Piekarnia prowadzona przez pensjonariuszy i trzy punkty sprzedaży pieczywa w mieście - koszaliński Dom Miłosierdzia Bożego wczoraj wystartował z nową inicjatywą.
Piekarnia mieści się przy ulicy Morskiej 19, a jej wczorajsze otwarcie miało uroczysty charakter. Było wielu gości, placówkę poświęcił ksiądz biskup Edward Dajczak, ordynariusz diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.
- Zaczynamy skromnie, na początku wypiekać będziemy trzy rodzaje chleba. Co ważne, będą to wypieki stuprocentowo naturalne, bez żadnych sztucznych dodatków, na zakwasie, bez jakichkolwiek ulepszaczy - mówi ksiądz Radosław Siwiński, zarządzający Domem Miłosierdzia Bożego.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień