Piotr Polechoński

Chleb z bożym znakiem. Ruszyła wyjątkowa piekarnia

- Ten chleb wpisuje się w dzieło, które dzieje się na naszych oczach za sprawą Domu Miłosierdzia Bożego: w przemianę człowieka - mówił w trakcie święcenia Fot. Radek Koleśnik - Ten chleb wpisuje się w dzieło, które dzieje się na naszych oczach za sprawą Domu Miłosierdzia Bożego: w przemianę człowieka - mówił w trakcie święcenia piekarni biskup Edward Dajczak
Piotr Polechoński

Piekarnia prowadzona przez pensjonariuszy i trzy punkty sprzedaży pieczywa w mieście - koszaliński Dom Miłosierdzia Bożego wczoraj wystartował z nową inicjatywą.

Piekarnia mieści się przy ulicy Morskiej 19, a jej wczorajsze otwarcie miało uroczysty charakter. Było wielu gości, placówkę poświęcił ksiądz biskup Edward Dajczak, ordynariusz diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.

- Zaczynamy skromnie, na początku wypiekać będziemy trzy rodzaje chleba. Co ważne, będą to wypieki stuprocentowo naturalne, bez żadnych sztucznych dodatków, na zakwasie, bez jakichkolwiek ulepszaczy - mówi ksiądz Radosław Siwiński, zarządzający Domem Miłosierdzia Bożego.

Pozostało jeszcze 76% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Piotr Polechoński

Dziennikarz „Głosu Koszalińskiego”, politolog, absolwent Uniwersytetu Szczecińskiego, autor szeregu książek o koszalińskiej historii i tożsamości, w tym „Sekretów Koszalina”, za którą dostał Nagrodą Prezydenta Miasta Koszalina za osiągnięcia w dziedzinie kultury za rok 2017. Laureat dwóch nagród za odkrywanie lokalnej historii i jej popularyzację. W 2005 roku otrzymał „Koszalińskiego Orła”, a w roku 2014 wyróżniony został przez Koszalińskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców „Gospodarni”. 

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.