Według oficjalnych danych GUS, wskaźnik wzrostu cen detalicznych w 2017 r. wyniósł 2 proc, a w gospodarstwach emeryckich 2,3 proc. Żywność zdrożała o 4,6 proc.
Według najnowszych danych GUS, inflacja w gospodarstwach emeryckich w 2017 r. wyniosła 2,3 proc., a ceny żywności wzrosły o 4,6 proc. Najbardziej podrożało masło, bo aż o 31 proc., owoce - o 8 proc, jaja o 12,9 proc., cukier o 5,5 proc., a wieprzowina o 8,6 proc. To średnie podwyżki, bo na rynkach i w sklepach w Łodzi ceny wzrosły bardziej, niż to wynika z danych statystycznych.
W dalszej części artykułu:
- Ceny wybranych produktów
- Jak mają się ceny do zarobków i emerytur
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień